ELS BORBONS I L’EDICIÓ DIGITAL

Per l’aspecte del meu nas i llavis, podria semblar que jo i un Cactus Arizona hem passat junts una nit apassionada però res més lluny de la realitat; és que el roce hace el cariño que diu aquell, i de tant roce de mocador tinc un aspecte deplorable, no he pogut saborejar ni els galets ni els torrons i tinc una col.lecció de medicaments al costat de la cafetera que faria les delícies de qualsevol farmacèutic. Definitivament el meu cos és un traïdor, ho dóna tot pels altres aguantant com un campió el que faci falta, i a la que una es relaxa i baixa la guàrdia per les vacances, em deixa feta una calça, però va, siguem positius que avui ja només moquejo, tot i així però,  estic preocupada perquè no sé si a causa del virus, però em noto la part cognitiva del cervell alterada i tinc símptomes extranys, sinó que algú m’expliqui per què quan els grups parlamentaris del congrés elogien l’exercici de transparència de la Casa del Rei per publicar al seu web institucional el desglossament de les despeses del seu pressupost anual, a mi em queda la mirada com estràbica.

Anem per pams, si els grups parlamentaris consideren que el què s’ha publicat és transparent, jo aniria enviant una patrulla de professors de primària cap al congrés per fer una màster class sobre colorometria, i quan surtin d’allà directes cap a La Zarzuela perquè si només publiques part dels comptes, transparent el què es diu transparent no ets.

Quin desastre, jo volia detalls més concrets com saber quant es gasten en  leggins les infantes o en les visites al pediatre de tota la conillada i m’he de conformar amb  els sous i altres despeses. De veritat, ja toca prou la moral saber el què guanya aquest senyor que es trenca la cama cada dos per tres, i que a la d’Astúries se li assignen despeses de representació que varien cada any (suposo que en funció de si hi ha operació de nas o de pòmuls) com perquè a sobre ens deixin a mitges. Ets una il.lusa Marta, i doncs, què et pensaves? Cantava com una ostra que arrel de les entremaliadures del gendre havíem de fer una neteja d’imatge però Joan Carles estimat, t’has precipitat una mica i t’ha quedat com quan només passes el drap de la pols per sobre, aixeques la figureta de torn i et queda la marca de la base perfectament delimitada (qui no ho ha fet alguna vegada, va, sigueu transparents amb vosaltres mateixos…)

M’estic mossegant la llengua per no ser barroera però és que em molesta enormement enterar-me de que existeixin limitacions legals sobre el què es publica de la casa reial. No sé què costaria una república a nivell pressupostari però com a mínim podríem començar de zero, treure herències i successions directes per la constitució i desfer-nos de coses innecessàries pels que no som del clan borbònic, és a dir tots nosaltres menys els que surten cada estiu a la foto feta a les escales del palauet de Mallorca i els més 500 empleats de la casa reial, com a mínim podríem ser més coherents amb els temps que corren, i no parlo només d’acabar amb una institució que no aporta beneficis i que surt molt cara sinó d’adaptar el sistema de govern a les necessitats del país. D’acord que el rei s’ho va treballar en el seu moment aplacant el 23F (tampoc va fer res de l’altre món però almenys no va posar la pota) però majestat, que ha plogut molt des d’aleshores, i conflictes interns en aquest país n’hi ha però vostè realment  gestiona alguna cosa? Si ho fa digui-ho perquè sinó tots el recordem amb aquell ¿por qué no te callas? i la veritat, la frase tampoc és com per cobrar el què cobra, no?

….i als que  ocupeu un seient al congrés, siusplau, torneu a entrar al  web de la casa reial i reviseu la informació publicada i després reconsidereu el tema de la transparència, d’acord? és que toca molt el voraviu d’una servidora la terrible sensació de que ens teniu per estúpids al pretendre que entre la vida pública i la privada de la monarquia hi ha alguna diferència i per tant no podem tenir els detalls de TOTES les despeses.

Miri Majestat, donat que estem a l’era digital i l’ús del photoshop està més que assumit i acceptat entre la societat del seu reialme, faré l’esforç d’imaginar que allò que té  vostè muntat a casa és un tiff en escala de grisos i que heu volgut fer el fons transparent i canviar el color negre per blanc i per tant, vaig al Freehand, després “propiedades-objeto-transparente” i ja ho tenim tot arreglat. Transperència, sí senyor, el felicito, tota una lliçó d’edició digital.

Apa gent, vaig a fer una mica més de llit, a veure si aquest virus deixa d’afectar-me la part cognitiva perquè sincerament, no entenc res de res. Tingueu tots una bona entrada d’any, tu també Joan Carles, que amb aquest esforç extra de feina t’ho has ben guanyat.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s