Escorpins amb memòria d’elefant

Literalment parlant estic fent campana com les que es feien a l’institut, només que la classe en qüestió me l’auto imposo jo soleta; haig de presentar una cosa que ara no ve al cas i se m’acaba el plaç així que tenia programat aquest matí lliure i emboirat  per fer una gran avançada però és clar, això ve quan ve, i ara mateix, simplement no ve. I com que no ve, llegeixo una revista d’aquestes que acompanya la premsa del diumenge i que a mi em duren tota la setmana viatjant dels peus del llit a la tassa de cafè i de la tassa de cafè als peus del llit. Just quan estava convençuda que ja havia jugat prou a tenir temps lliure i que tocava de nou concentrar-me en tasques més profitoses, va i no se m’acut res més que llegir-me l’horòscop:

“Portes un ritme esgotador que podrà passar factura a la teva salut.” Coi, ja hi som. Moltes gràcies per recordar-m’ho però posats a ser clarividents, em podrien especificar en quin aspecte de la salut?, ho dic per allò de la prevenció, així m’avanço una mica als fets. “Intenta alliberar-te d’algunes responsabilitats i descansa tant com puguis”. Ha,ha,ha, ai ara m’han fet riure. De quina responsabilitat em podria alliberar, a veure deixa’m pensar…no omplo la nevera, passo d’anar a treballar o deixo els nens a l’escola en plan internat?. “Si tens una reunió important controlaràs la situació i solucionaràs inconvenients d’última hora”. Collons quin grau de precisió, m’estic acollonint i tot, com es diu la vident aquesta?…a veure…Esperanza; doncs això Sra. Esperanza, que sí que en tinc una de reunió aquesta setmana, la importància és relativa, depen de com es miri, però dius que hi haurà inconvenients d’última hora? et puc trucar a algun lloc per tal que me’n facis cinc cèntims? no, ja veig que no. “Durant aquesta primavera podries sentir un gran impacte amorós per algú que coneixes des de fa temps i en qui no havies reparat.”.  Òstia. Fins quan dura la primavera? Què deu entendre per gran impacte amorós la Sra. Esperanza? No hi havia reparat perquè és tímid i no parla massa (digue’m que no, per favor). No serà un veí de l’escala, no? em falten detalls per decidir si l’impacte m’alegra o no. “Abandona els teus prejudicis i sigues feliç”, això últim la Sra. Espranza ho destaca en negreta i s’atreveix a claudicar el meu horòscop setmanal amb aquesta frase treta d’una galeta de la sort dels xinos. Per què m’ho fas això Sra. Esperanza? Als peixos acabes dient-los “La teva dolçor encisarà”, o els aquaris “ Despertaràs una gran seducció”, mira els capricorn “necessites que et cuidin i que et mimin”, o genial la dels leo “el vermell et farà irresistible”, i a mi per què m’encolomes aquests deures tant difícils?

Ja ho fem això els humans, preferim llegir horòscops i demanar desitjos sobre pestanyes caigudes que aferrar-nos a la realitat que penja de fràgils fils. Ànims companys, som al bell mig d’aquesta setmana post-safari sobre la que m’he promès no escriure res en senyal de dol pels elefants i en senyal de venjança d’aquelles que resen: la millor la ignorància.

Des d’aquí una crida a tots els periodistes de carrer: podríeu no anar a les sortides dels centres hospitalaris desatenent així a aquest coi de família? Tan de bo sortissin amb la seva hipocresia enganxada a corre-cuita sobre somriures adulterats i no trobessin ni un sol micròfon codiciós de noticia. Potser així entendrien que mentres a ells ja només se’ls atribueixen comportaments relacionats amb les pel.lícules de Berlanga que no ens agraden com a tasca d’estat, a l’elefant se li atribueixen comportaments associats a l’intel.ligència, entre ells l’autoreconeixament, la compassió, el dol  però sobretot la memòria.

Tingueu tots un bon dia i Visca la República.

One comment on “Escorpins amb memòria d’elefant

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s