Déjà vu

38 t

Fer-se gran té alguna cosa d’infantil.

Tardes 38 anys en assabentar-te que a hores d’ara encara no ho sabries tot, 38 anys en obrir aquest sac on s’acumulen més preguntes que respostes, 38 anys en adonar-te que els que havien de ser els grans pilars s’han convertit en una mera anècdota i que aquells a qui no coneixies il·luminen més que cap altre far fins ara conegut.

Ja no et preguntes què et fa feliç i et conformes en fer-te’n una idea al llarg d’aquest  camí de presses en que t’has convertit. Adoraves el calendari de taula que cada any et compres com un petit ritual però ara el tems o en qualsevol cas, tems la corrent que en fa girar els fulls sense pietat. També hi ha les coses que es couen a foc lent, les més genuïnes, les personetes que et fan persona a tu amb la seva candidesa i el traç del seu futur encara a les teves mans. Són l’hospital de la teva ànima quan està ferida i la recepció on t’esperen indefensos quan els falta algú a qui abraçar. Encara et necessiten i tens la vaga sensació que no t’agradarà quan ja no et necessitaran perquè previsiblement t’ensumes que tu sí que necessitaràs sempre que se sentin una mica necessitats.

Tardes 38 anys en saber que els defectes i les virtuts d’aquells que et rodegen es camuflen o llueixen amb el paisatge canviant del teu cor, incapaç ets d’assimilar certes veritats que tu mateix et crees i certes mentides amb les que només tu t’has enganyat.

Fer-se gran té alguna cosa d’infantil, ho diuen els teus ulls quan els tanques per bufar l’espelma amb la que t’aferres al desig any rere any.

4 comments on “Déjà vu

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s