Encara hi seran

pluja a bcnQue sí, que teniu raó, que posar-se un jersei a l’agost no és just i que no madurin els tomàquets tampoc. Que van caient els dies del full del calendari i amb ells les possibilitats d’un bronzejat decent, d’una càrrega d’energia solar que propiciï la paciència estoica que necessitarem per afrontar en breu els mesos venidors prenyats de tasques que no ens vindran de gust i d’altres que nosaltres mateixos ens imposarem, i que sí, que és veritat, que el sector hoteler ha quedat tocat i els que som pares hem hagut d’estrènyer la nostra capacitat per fer coses amb criatures acostumades als contes que acaben bé, on el sol brilla sempre i on la platja, la piscina o les activitats de lleure són un must infantívol dels mesos d’estiu. La tragèdia ens ha agafat desprevinguts. Fred i pluja a l’agost, això sí que no ens ho esperàvem. D’aquí a un any, torbats i queixosos per la calor insuportable, les altres tragèdies, les que venen d’abans, encara hi seran. Sí senyors i senyores, d’aquí un any, Israel-Palestina, l’ebola, els naufragis d’immigrants, la guerra civil a Síria o la crisis a Ucraïna perduraran i nosaltres ens ho mirarem sistemàticament en la distància, amb els peus sucats a l’aigua i amb el rerefons del cantar insistent de les cigarres a l’hora de les nostres migdiades, tranquils perquè encara tindrem Messi i perquè bàsicament, si no s’encomana no hem de patir. I girarem full fent veure que fem girar aquest món tan global i tal, però ja vell i rodó; potser per això les tragèdies es reiteren i sempre plou sobre mullat.

El blau del cel enguany és el gris del mar i la boira a les muntanyes l’alè carregat de cabòries d’un agost que ja agonitza.

Banalitzem quan encara hi som a temps, tuitegem, critiquem, ignorem però sobretot reaccionem tard i patèticament. Que és veritat, no us ho negaré, la meteorologia d’aquest estiu no ha estat del tot benèvola, però què voleu? Fent una ullada al panorama general, qui és el guapo que fa sortir el sol?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s