Sincronies perverses

d93d2dce628d02b9bfa9ebab933a8a11Tinc febre. Fred i calor i aquestes coses. Mal cos, tremolors a estones i un avorriment immens. Sincronies perverses. Escolto Cat Power i em pregunto si algú amb aquesta veu deu tenir mai febre. Estic segura que no. Jo de gran vull ser ella, no per ser immune a la febre sinó per la veu i també per la guitarra. Perquè treballo amb el portàtil dins el llit i és un portàtil massa vell, s’escalfa i se m’estan desfent les cuixes. Terrible. Això és la grip per algú que intenta escriure una novel.la i fa dos dies que ha mort en l’intent. Faré veure que és la febre i passada aquesta, arrancaré de nou fins a l’infinit i més enllà.

M’he despertat de matinada xopa. No, no era un somni eròtic, era la reacció de l’antitèrmic i m’he hagut de dutxar i canviar el pijama, i és clar, m’he desvetllat i de nou al llit, no sabia en què pensar o en què no pensar per adormir-me, i dedueixo que fruit del deliri, m’ha vingut al cap una imatge del despatxet que tenia muntat el meu avi a casa seva. Hi tenia un arxiu on suposo que hi guardava papers, no ho sabré mai ja que tancava els calaixos amb clau. Em cridava al seu despatx amb un deix de Il Padrino, sigui dit de passada, i sense deixar de mirar-me amb un somriure sorneguer, obria el calaix de dalt de tot com si de dins hi hagués de sortir alguna cosa que no fos d’aquest món. Hi guardava anissos i pastilles valda que a mi m’agradaven molt quan era petita, les que estaven arrebossades de sucre. Ara pagaria per una llauna de valda. Oh! Capritx febril. El meu avui les comprava a Andorra i me les donava d’amagat, com si m’estigués passant droga dura.

Al mateix despatxet hi tenia també una foto de la que estava molt orgullós, era una foto dels anys vuitanta on apareix el meu avi amb el Jordi pujol. Emmarcada i sobre el seu escriptori jo pensava que el meu avi devia ser algú important. Miren tots dos a càmera i s’estrenyen les mans. També hi surt un tros de la cara de la meva germana gran rient. A mi per sort, em va fer massa vergonya acostar-m’hi. En fi, que l’arxiu, els calaixos que no em deixava obrir, Andorra, la foto… de matinada se m’ha activat la inspiració i he fet un thriller on el sucre, la mantega, el formatge de bola i les pastilles valda eren simples excuses per anar a Andorra de tant en tant. Estava a 39,5 i m’he dit que ja n’hi havia prou. No treballarem el thriller per ara, prou feina tinc per treure la meva protagonista del pou on ha caigut. El meu avi adorava el coi de Pujol com adorava el Barça, els seus néts o donar pa als pardals. Punt. Amb el tema dels missals se li hagués acabat de partir el cor, pobre home. Un home que donava pa als pardals cada dia de la vida no es mereixia això. Jo li hagués dit que no patís, que podríem cremar junts la foto i passar-nos unes valda i fer veure que els ulls li ploren de la menta i l’eucaliptus i que no passa res, que tot plegat és tan ridícul i hipòcrita que val més centrar-se en un mateix i creure en altres coses, avi estimat. Siguis on siguis, segur que ets ben conscient que equivocar-se és de savis.

El metge ha vingut fa una estona. Que hauria de menjar més, diu, i que tinc unes amígdales que fan por.

—Ja menges carn vermella, maca?

—Sí, doctor.

És fàcil enganyar un doctor. Enganyar, en general, és fàcil. Fer-ho i que tot plegat no sembli una escena dels pastorets, ja costa una mica més.

Once I wanted to be the greatest, va cantant la Cat Power….i jo em quedo amb ella instal·lada dins els auriculars, en aquest lloc que és la música on la febre és menys febre i és més fàcil no pensar i esperar, vés a saber què, que el món segueixi rodant, no?

 

 

One comment on “Sincronies perverses

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s